Att spela mot andra spelare med hjälp av internetuppkoppling är idag en självklarhet. Borta är dagarna när man var tvungen att koppla ihop flera konsoler eller sitta hopträngda i TV soffan och spela i split-screen läge. Det hade sin charm men faktum är att allt eftersom det har blivit allt enklare att spela tillsammans med vänner och främlingar online så har det även blivit allt mer populärt.

Det är vanligt att spela online

De allra flesta spelar idag något spel online. Det kan vara allt från intensiva spel som League of Legends och Overwatch till mer avslappnade spel som till exempel Candy Crush eller Wordfeud. Oavsett hur man väljer att göra det så spelar de allra flesta helt enkelt något spel online.

Det är enklare

Att det har blivit allt enklare att spela spel online idag har ett antal olika anledningar. Den främsta anledningen är möjligheten att köpa ett spel som du sedan laddar ned till din dator eller spelkonsol istället för att behöva gå till en affär som säljer spel och köpa en fysisk version av spelet. Detta sparar en hel del tid och energi samtidigt som det tillåter konsumenter att samla på sig en hel del spel utan att fylla bokhyllor eller byrålådor med fodral.

Men det är även enklare på grund av att det helt enkelt finns mycket mer att välja bland. Om man till exempel hade ett Playstation 1 när det först kom så var det fullt möjligt att spela alla titlar som fanns tillgängliga utan några större problem om man hade en ekonomi som tillät det.

Nu för tiden så utvecklas det dock ständigt nya indie-titlar som gör att det finns ett absurt antal spel att välja bland. Detta gör även så att det finns ett antal olika spel som passar alla möjliga olika personer. Kombinationen med spelbibliotek som Steam där du kan samla alla din spel på en plats, och dessutom kan köpa spel med upp till 90% rabatt, så är det inte allt för konstigt att det är allt mer populärt med gaming idag än för ett par år sedan.