Att se på film online är idag en väldigt annorlunda upplevelse än för bara ett par år sedan. Då var man nämligen väldigt ofta tvungen att ladda ned en film och bli en så kallad pirat för att kunna avnjuta nya filmer online på grund av att det inte fanns allt för många valmöjligheter. Idag finns det dock ett enormt antal olika alternativ att välja bland.

Streamingtjänster

Ett av de mest populära sätten att se på film nu för tiden är genom så kallade streamingtjänster. Tjänster som C more, Netflix och Viaplay är väldigt populära och låter dig se ett stort antal filmer och TV-serier för en fast kostnad per månad.

Ett problem som dessa tjänster har är dock att det tar ett tag för nya filmer att dyka upp. Om du endast är intresserad av de allra senaste filmerna är dessa tjänster inte allt för hjälpsamma. De erbjuder dock ofta ett stort antal filmer som är ett par år gamla så det finns helt klart en hel del filmer att välja bland med dessa tjänster. Hur kan man gå tillväga om man vill se nya filmer?

Uthyrning online

Det finns en hel del alternativ när det gäller uthyrning av filmer online. Det går i stort sett till på samma sätt som när du går till en vanligt videobutik och hyr en film som du har tillgång till i ett visst antal dygn, förutom att du kan göra allting från din egen soffa om du så önskar.

När du hyr filmer online får du tillgång till filmen under till exempel 24, 48 eller 72 timmar så att du kan streama den så många gånger du vill under den tidsperioden. När tiden sedan går ut har du inte längre tillgång till filen i fråga. Det finna ett antal olika tjänster som erbjuder detta som iTunes, Amazon och även Youtube. Tjänster som dessa erbjuder vanligtvis väldigt nya filmer till uthyrning.