Ända sedan den Svenska staten år 1956 började sända TV här i Sverige så har det blivit allt mer populärt att se på TV. Från att till exempel på 70-talet endast erbjuda två kanaler till 2000-talet när man kunde ha flera hundra olika TV kanaler så har det alltid varit väldigt populärt med just TV.

TV online

På senare tid så har det dock blivit allt mer vanligt att titta på TV online istället för att sitta och se på traditionella TV kanaler. Många av de allra största TV kanalerna här i Sverige erbjuder idag så kallade Play tjänster där man kan se de program som sänds på kanalen på deras hemsida. Detta har utökat valfriheten när det gäller vad man vill se på och det har även skapat ett antal mindre TV program som endast sänds via dessa Play tjänster.

On Demand

On Demand är någonting som har blivit allt viktigare på sistone och det verkar inte som att den trenden är på väg att försvinna i det första laget. Att erbjuda möjligheten för konsumenter att avnjuta TV program när och hur de vill är en väldigt positiv utveckling.

Med introduktionen av mediajättar som Netflix som vanligtvis släpper hela säsonger av TV program på en och samma gång istället för att släppa ett avsnitt i veckan har gjort att folk ser på TV på ett helt nytt sätt.

Att till exempel se på en eller flera säsonger av ett TV program på en och samma dag är ingenting ovanligt idag. Men för bara ett par år sedan så var man ofta tvungen att vänta flera månader för att se en hel säsong som sändes på TV.

Framtiden för TV

Det är svårt att säga exakt hur framtiden för TV kan komma att se ut. Det finns de som hävdar att traditionella TV kanaler snart kommer att försvinna helt och istället bytas ut mot onlinetjänster som sedan streamas till din TV. I nuläget så är det inte alls en omöjlighet att detta kan hända, men det är helt enkelt någonting som tiden kommer att avslöja.