Idag behöver man inte gå särskilt långt för att hitta underhållning. De flesta av oss äger med stor sannolikhet en dator, tv eller mobil enhet som går att koppla upp mot internet. Med andra ord finns det alltid underhållning nära till hands och som man dessutom kan ta med sig när man ska iväg på semester.

Youtube.com

En av de mest välkända sajterna när det kommer till underhållning är helt klart Youtube, en hemsida som öppnade upp den 14 e februari 2005 där man kan ladda upp videoklipp online för folk att kika på och kommentera. Med över 100 000 nya uppladdningar per dag så

titta på youtube

finns det underhållning för alla smaker. Här finner du bland annat klipp från sportevenemang, konserter, träningsprogram, tv-serier och även hela filmer. Har man något intressant att prata om eller visa så kan man även ladda upp egengjorda videos av sig själv och på så sätt marknadsföra sig själv på Youtube. Att använda tjänsten Youtube är helt gratis, däremot så kräver vissa videoklipp att du är inloggad på ett konto som du kan skapa kostnadsfritt. Genom att ha ett eget Youtube konto så kan du dessutom spara dina favoritklipp i olika listor och skapa spellistor med dina favoritlåtar.

Netflix

En annan höjdare inom underhållningsbranschen är Netflix. Denna tjänst tillåter dig att streama filmer och tv-serier för ett fast månadspris, en så kallad video on demand tjänst. Du kan kika på precis hur mycket du vill och det fylls hela tiden på med något nytt och spännande att se. Förutom att de erbjuder kända titlar så producerar de även egna filmer och serier som är exklusiva för Netflix. Tjänsten fungerar på både tv apparater, datorer, mobila enheter och tv spelkonsoler. Är du intresserad av att testa på tjänsten innan du bestämmer dig för om detta är något för dig så finns det oftast ett par gratismånader att ta del av om du inte finns registrerad sedan tidigare.

Spel online

Det är inte bara tv serier och filmer som är online underhållning, även olika typer av spel finns för den som önskar testa på något roligt och nytt. Spel online kan innebära allt ifrån klassiska dataspel som du antingen laddar ner direkt eller köper i fysisk form, till mobilappar och spel om pengar. Flera spel går att spela direkt via din webbläsare helt gratis och kräver ingen form av betalning eller nedladdning, andra spel kan du köpa online för att sedan ladda ner dem till din enhet och spela tillsammans med andra världen över. Den absolut mest lättillgängliga underhållningen i spelform är nog ändå spel-appar som du snabbt och smidigt kan ladda hem till din mobiltelefon. Det finna i dagsläget ett enormt utbud i alla möjliga teman och nivåer som passar både vuxna och barn. Gillar du dessutom spänningen med att spela på kasino så erbjuder de flesta spelbolag appar eller spel direkt i webbläsaren för att du smidigt och enkelt ska kunna plocka upp mobilen för lite spel.

Roliga hemsidor

bored panda underhållningDet behöver inte alltid vara spel eller film som räknas som underhållning, det finns även massvis med hemsidor som endast är till för att läsas och kika på bilder för att underhålla. Exempel på dessa är Bored Panda och 9gag. Här kan vem som helst ladda upp bilder, texter och kortare videoklipp för omvärlden att kika på. Vill du inte se precis allt kan du alltid filtrera ditt sökresultat för att endast få fram det mest populära. Även här kan du skapa ett konto för att ladda upp eget innehåll eller för att följa andra och skriva kommentarer.

Bloggar

Ett av dagens största fenomen på nätet är bloggar. Du kan hitta bloggar som handlar om precis allt! Oavsett vad du är intresserad av eller gillar att läsa om så kommer det garanterat att finnas en blogg som handlar om detta. Är du på jakt efter en ny spännande blogg så finns det ett flertal svenska bloggportaler där du kan bläddra runt bland olika bloggar utifrån önskat ämne. Det går att hitta både personliga bloggar som har en speciell nisch till bloggar som endast riktar in sig på fakta om ett speciellt ämne. Att blogga i sig är dessutom underhållning för många. Finns det något du känner att du vill dela med dig av och som folk skulle uppskatta att läsa om? Varför inte starta en blogg! Eller om du helt enkelt älskaratt skriva dagbok och dela bilder, då kan en blogg bli en riktigt rolig sysselsättning.